Tagtik

Cant: "Eerst schade beperken"

Sanne Cant staat voor een drukke winter. Ondanks haar goede resultaten op de weg, denkt ze er niet aan om het tijdens de winter kalmer aan te doen om nog beter te worden op de weg. "Ik ga niet snoeien in mijn aantal crossen. Ik voel me verplicht aan de organisatoren om mijn trui te tonen. Ik ga altijd en overal voor de winst: dat is het aard van het beestje", zo sprak de wereldkampioene op de voorstelling van de DVV Verzekeringen Trofee die zondag start in Ronse.

Al vijf keer kon Cant de eindoverwinning van dit regelmatigheidscriterium winnen (ook al had die dan een andere naamsponsor). Met Ronse (8 oktober) en Oudenaarde (1 november) krijgt de wereldkampioene wel eerst twee manches die haar minder goed liggen.

"Die parcours liggen me niet zo goed. Het is altijd de schade beperken van bij de start in deze trofee, die ik wel al enkele keren binnenrijfde. Zeker Oudenaarde, waar ik eindelijk eens deftig wil uit de verf komen. Crossen als Loenhout, Essen en Lille uiteraard zijn dan weer op mijn maat geschreven," aldus de 26-jarige veldrijdster van Beobank.

(DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren