Tagtik

Hotondcross Ronse: Van Aert voor de hattrick?

Zondag gaat de DVV Verzekeringen Trofee van start met de Hotondcross in Ronse, ook wel gekend als de Grote Prijs Mario De Clercq Ronse-Kluisbergen. Ronse is de eerste Vlaamse topcross van het seizoen en een belangrijke afspraak voor de veldrijders in dit bijzondere regelmatigheidscriterium.

In tegenstelling tot de andere klassementen die worden opgemaakt met punten, rekent de DVV Verzekeringen Trofee met tijd. Een renner kan evenwel maximaal vijf minuten verliezen als zijn achterstand groter is dan vijf minuten, als hij opgeeft of als hij niet deelneemt aan een manche. Bij een tussensprint en aan de finish zijn ook bonificaties te verdienen voor de eerste drie: 15, 10 en 5 seconden.

Spanning gegarandeerd dus, met renners die voor elke seconde strijden. Favoriet voor de eindzege is Mathieu van der Poel, zeker nu al geweten is dat Wout van Aert de manche in Essen op 9 december laat schieten. De voorbije twee seizoenen pakte Van Aert de zege in Ronse.

Vorig seizoen ging de eindzege in de DVV Verzekeringen Trofee naar Wout van Aert, met ruim 3 minuten voorsprong op de nummer 2, Kevin Pauwels, en bijna 5 minuten op Michael Vanthourenhout.

Na Ronse maken ook nog Oudenaarde (1 november), Hamme (26 november), Essen (9 december), Antwerpen (16 december), Loenhout (28 december), Baal (1 januari) en Lille (10 februari) deel uit van de DVV Verzekeringen Trofee.

De Hotondcross in Ronse is zondag live te bekijken op Sporza vanaf 13.35 uur.

(DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren