Tagtik

Museeuw hekelt Peeters, Armstrong steunt Museeuw

Johan Museeuw wordt volgende maand vijftig en dat is voor hem een teken om niet langer een blad voor de mond te nemen. In een interview met De Zondag blikt hij terug op zijn carrière.

"Ik heb doping genomen omdat iedereen toen nam. Maar is het fair dat alleen ik en de anderen die bekenden zoals Armstrong en Boogerd nu als zondaars dienen? Ik vind dat niet. Ik voel me daardoor onrecht aangedaan," aldus de 'Leeuw van Vlaanderen'.

Museeuw is ontgoocheld in zijn "zogenaamde vrienden van toen", zoals Wilfried Peeters: "Na mijn bekentenis heeft hij mij de rug toegekeerd. Maar hij wist hoe de vork in de steel zat. Je denkt op zo’n moeilijk moment beroep te kunnen doen op je goede vriend, maar hij keert zijn rug om zijn positie bij Quick-Step te beschermen."

Na het interview kreeg Museeuw steun van Lance Armstrong en Johan Bruyneel: "Je was en blijft een groot kampioen," zo tweette de vroegere ploegleider. Peeters zelf reageert in Het Nieuwsblad: "Ik heb nooit in mijn carrière iets slechts over Johan gezegd. Ik ga dat ook nu niet doen. Ik blijf hem appreciëren." (FC/Picture: © Belga)

Ook dit kan u interesseren