Tagtik

Serge Pauwels sneller dan Froome in de bergen!

Mocht de stand in de Tour worden opgemaakt sinds de doortocht in de Pyreneeën, dan zou niet Chris Froome, maar wel Serge Pauwels met de gele trui lopen te pronken.

Ook in de rit van donderdag naar Saint-Jean-de-Maurienne zette de Belg van MTB-Qhubeka alweer een schitterende prestatie neer: hij eindigde als zesde op een dikke minuut van ritwinnaar Romain Bardet. Hiermee schuift hij ook op naar de 14e plaats, op 18 minuten van geletruidrager Froome.

Mocht Pauwels in de eerste week niet zoveel tijd hebben verloren en de stand zou worden opgemaakt sinds de Pyreneeën, dan zou Pauwels aan de leiding staan, met ruim 11 minuten voorsprong op Froome en meer dan 12 minuten op Quintana.

Maar die statistieken relativeert de 31-jarige renner meteen in Het Nieuwsblad: "Stel dat ik veel dichter had gestaan na de eerste week, dan hadden ze mij nooit zeventien minuten laten terugpakken in de rit naar Gap. We hebben ons ook als ploeg bewust op de achtergrond gehouden in de eerste week. Ik heb daar energie kunnen sparen."

Met een veertiende plaats op 18'06" van Froome moet Pauwels wel hopen op een "jour sans" van enkele renners om naar de top tien te kunnen opschuiven. Bardet staat 10e op 12'52", daarna volgen ook nog Barguil op 13'08", Talansky op 15'18" en Rolland op 16'02". (FC/Picture: © Belga)

Ook dit kan u interesseren