Stuyven: "Demol zei me dat ik moest doorbijten"

"Ik viel en deed me pijn, maar ploegleider Dirk Demol zei me door te bijten," vertelde Jasper Stuyven aan Cyclingnews. De mentor van de Belgen bij Trek Racing besefte goed genoeg dat met de twee beklimmingen van 3de categorie in de finale er weinig spurters zouden overblijven en dat dit wel eens de kans van zijn poulain kon zijn en zo gebeurde ook. Demol kreeg gelijk, daarbij ook wat geholpen door het toeval: Sagan werd aangereden in de laatste kilometers. Na een pechjaar boekte Stuyven de mooiste overwinning van zijn prille carrière. Vanzelfsprekend is het brute pech dat hij nu meteen met een handbreukje de Vuelta moet verlaten, maar beter dat dan weg moeten zonder overwinning. Stuyven op twitter: "What a day - thanks for all the messages, the support and the people who kept believing in me!" De 23-jarige Stuyven moet echter niet wanhopen dat zijn fans snel het vertrouwen in hem zouden verliezen. In de 2 en een halve seizoenen die hij in het profgild meereed boekte hij al vier overwinningen. In 2013 won hij al een rit in de Tour de Beauce, won een rit en de eindstand in de Costa Azul, in 2014 haalde hij al drie 4de plaatsen in de Vuelta en werd 3de in de Ronde van Wallonië. Dit jaar pakte hij al een tweede stek in de Ronde van de Fjorden en een vijfde plaats in een rit van de Ronde van Zwitserland. Stuyven kan een van de sterkhouders van het Belgische wielrennen worden. (DR/Picture: photo news)