Tagtik

Van Aert: "Kloof met Mathieu is gedicht"

Wout van Aert had uitgekeken naar de Hotondcross in Ronse, een parcours dat op zijn lijf is geschreven en waar hij voor het eerst dit seizoen de zege wou pakken. Zaterdag zag de wereldkampioen al beterschap in zijn vormpeil, maar moest hij toch Mathieu van der Poel en Michael Vanthourenhout laten voorgaan. In Ronse speelde hij mee voor de zege, maar profiteerde Lars van der Haar van de rivaliteit tussen de grote twee.

"Het was niet aan mij om te reageren", zo verklaart Van Aert zijn koersstrategie bij Het Nieuwsblad. "Zeker niet als er iemand in mijn wiel zit die al zes crossen won en altijd verschroeiend kan uithalen in de laatste ronde. Dan rij ik me zelf naar de slachtbank."

"Ik reed mee voor de prijzen, dat doet deugd", aldus de wereldkampioen die deze mentale opkikker goed kan gebruiken. "De kloof met Mathieu is gedicht, het is ook voor het eerst dat we strijden op een parcours dat mij echt ligt."

Met de Poldercross in Kruibeke op zaterdag en de Superprestigemanche van Zonhoven op zondag krijgt Wout van Aert volgend weekend opnieuw twee parcoursen die hem goed liggen: zijn eerste zege komt dus dichterbij.

(DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren