Tagtik

Van der Haar: "Krampen tot achter mijn oren"

Met Lars van der Haar kreeg de Hotondcross in Ronse, de openingswedstrijd van de DVV Verzekeringen Trofee, een verrassende winnaar. Voor de Nederlander van Telenet-Fidea is het nog maar de eerste klassementscross die hij kon winnen buiten zijn zeven eerdere zeges in de Wereldbeker. Hij profiteerde optimaal van de rivaliteit tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel die de kastanjes niet uit het vuur wilden halen en niet reageerden op een uitval van de 26-jarige Nederlander.

Niet dat hij daardoor de overwinning cadeau kreeg: "Ik ben echt diep moeten gaan. In het slot had ik echt krampen tot achter mijn oren", zo vertelt hij op de website van de organisatie van de GP Mario De Clercq.

Met zijn zege krijgt hij alvast een geweldige mentale opkikker voor het grote doel dat hij zich deze winter stelt: "Het WK in Valkenburg is mijn grote doel. Dit parcours lijkt er wat op, al zijn de inspanningen hier iets langer." Dat hij van het WK in eigen land een doel maakt, mag niet verwonderen: in oktober 2013, 2014 en 2015 won hij drie keer op rij de Wereldbekermanche op en rond de Cauberg.

(DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren