Tagtik

Vantornout: "Ik blijf crossen tot het einde van het seizoen"

Klaas Vantornout moest vorige week verstek geven voor de start van de Telenet Superprestige in Gieten. In Neerpelt was hij de dag eerder wel aan de start gekomen, maar daar moest hij de wedstrijd staken. "Een bloedonderzoek wees meteen uit waarom. Mijn bloedwaarden waren beneden alle peil", zo vertelt hij bij Het Nieuwsblad.

De 35-jarige renner van Marlux-Napoleon Games was ziek geworden toen de Wereldbekerwedstrijden in de Verenigde Staten werden afgewerkt. Toen hij zich beter voelde, begon hij opnieuw te trainen, maar dat bleek hij te snel te hebben gedaan.

"Blijkbaar had dat beestje fiks huisgehouden in mijn lichaam. Ik heb deze week wel wat kunnen trainen, maar je hoeft dit weekend zeker nog geen bijzondere prestaties van mij te verwachten. Ik doe normaal gezien de dubbel, Meulebeke en Ronse", zo vertelt hij over zijn plannen voor het weekend.

Na het ontslag van Danny De Bie als ploegleider bij zijn team, deed even het gerucht de ronde dat Vantornout zou overnemen als ploegleider. Dat behoort echter nog niet tot de plannen op korte termijn voor de tweevoudige Belgische kampioen: "Ik blijf crossen tot het einde van het seizoen. Dat heb ik al meermaals gezegd en daar blijf ik bij."

(DC/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren