Tagtik

Agent levensgevaarlijk gewond bij schietoefening

Vorige week vrijdag is een agent van de federale politie levensgevaarlijk gewond geraakt bij een schietoefening in Tienen. De agent is ondertussen aan de betere hand. Het comité P onderzoekt de precieze omstandigheden van het ongeluk.

Normaal wordt gebruikgemaakt van losse flodders, maar om een nog ongekende reden werd een fout gemaakt met een lader met echte kogels.

"De oefening maakte deel uit van de opleiding die de politiemensen van deze eenheid voorbereiden op hun delicate en veelal gevaarlijke tussenkomsten", zo bericht de federale politie op haar website. "De leden van de Speciale Eenheden volgen een strikt programma waarbij realistische situaties moeten worden nagebootst. Daarbij maken zij, in erkende en daartoe uitgeruste gebouwen en terreinen, gebruik van de wapens en munitie die voorzien zijn om bij echte situaties te gebruiken."

"Er wordt evenwel tijdens oefeningen niet met scherp op elkaar geschoten; het was dus nooit de bedoeling dat bij die bewuste oefening in kwestie met scherp zou geschoten worden."
 
Op Twitter betuigde minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) al zijn steun aan de getroffen agent en zijn familie.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren