Tagtik

Antwerpse politie neemt 2.400 euro bedelgeld in beslag

In België is het niet strafbaar om te bedelen, maar toch kunnen steden en gemeenten beperkingen bepalen. Zo is het in Antwerpen verboden om te bedelen aan het Centraal Station en in enkele winkelstraten. Wie dat toch doet, riskeert om zijn bedelgeld te moeten afstaan aan de politie.

Het Antwerpse stadsbestuur voerde die maatregel nu een jaar geleden in. De maatregel kaderde in de strijd tegen de mensenhandel. In totaal namen Antwerpse politieagenten in die 12 maanden 58 keer bedelgeld in beslag, goed voor een totaalbedrag van 2400 euro, zo schrijft GvA. Dat geld wordt doorgestort naar het OCMW.

Volgens het Federaal Migratie­centrum Myria helpen de inbeslagnames weinig tegen de mensenhandel. "Geld in beslag nemen op zich zet geen zoden aan de dijk in de strijd tegen mensenhandel", aldus woordvoerder Tom Kenis. "Als er een vermoeden is van een netwerk, dan moet de politie observeren en proberen om dat in kaart te brengen, zodat ze de uitbuiters of opdrachtgevers kan klissen. Geld afnemen is veeleer een vorm van overlastbestrijding."

(Fausto by Tagtik/Source: GvA/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren