Tagtik

Bach vindt de Spelen “Seinesationeel”

IOC-voorzitter Thomas Bach gaf een zeer positieve eerste beoordeling aan het einde van de eerste week van de Spelen van Parijs 2024, tijdens een persconferentie die deze zaterdagochtend werd gehouden in het gezelschap van Tony Estanguet van het organisatiecomité van Parijs 2024.

“De Fransen hebben de wereld met open armen en open harten ontvangen” , benadrukte IOC-voorzitter Thomas Bach zaterdag tijdens een persconferentie, halverwege de Olympische Spelen. “Frankrijk is verliefd op de Spelen,” vervolgde hij, met een knipoog naar Parijs, dat zichzelf afficheert als de stad van de liefde. Dit zijn “sensationele” Spelen, “Seinesationnels”, zo probeerde Thomas Bach een woordspeling uit.

Hij prees de teams onder leiding van Tony Estanguet, voorzitter van Paris 2024, en benadrukte dat de slogan om de Spelen wijd open te stellen niet alleen een publiciteitsstunt was. De voormalige schermer, die vrijdag in Marseille was om het zeilen te volgen, had duidelijk waardering voor het Grand Palais, waar de schermevenementen plaatsvonden en voor de spectaculaire entree van de atleten.

De voorzitter wees op de goede kijkcijfers die sinds de start van de Spelen zijn behaald, van het kijkcijfer van 83,3% van France Télévisions voor de openingsceremonie tot het kijkcijfer van 82,2% voor de evenementen in Japan, om nog maar te zwijgen van de 8,5 miljard views op de online media van het IOC, 40% meer dan de Spelen in Tokio in dezelfde periode. ”We zijn op weg om alle lagen van de bevolking bij deze Spelen te betrekken, vooral jongeren,” benadrukte Thomas Bach. ”Het is halfweg en aan het einde van de laatste dag maken we de balans op. Maar we hebben er alle vertrouwen in. Alles is aanwezig om van deze Spelen een nieuw tijdperk te maken,” concludeerde Thomas Bach.

“Er zijn nog acht dagen te gaan tot de sluitingsceremonie, maar het is een enorme eer om de draad van onze Olympische geschiedenis weer op te pakken,” zei Tony Estanguet zaterdagochtend. “Deze Spelen hebben een enorme hoeveelheid geluk en emotie gebracht en er gebeurt iets buitengewoons “, vervolgde het hoofd van Paris 2024. De drievoudig olympisch kampioen kanovaren was opgetogen over de ”beelden die de wereld zijn rondgegaan“, de ”hartstocht van de toeschouwers” en de stimulans die de Spelen hebben gegeven om ”de jongere generatie te inspireren en ervoor te zorgen dat ze willen gaan sporten“.

(Rachel Pretti/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren