Tagtik

Belgische triatlete Michel was niet besmet met E.coli-bacterie

Claire Michel is waarschijnlijk niet besmet geraakt door het water in de Seine. De Belgische triatlete, die zich zondag moest terugtrekken uit de gemengde estafette omdat ze ziek was, gaf dinsdag details over haar symptomen en gaf meer details over het virus dat haar heeft getroffen.

“Uit de bloedtesten bleek dat ik een virus had opgelopen, maar geen E.Coli. Na drie dagen van braken en diarree die me leegzogen, had ik zondag meer medische hulp nodig in de polikliniek van het Olympisch Dorp,” schreef ze in een bericht op Instagram.

Escherichia coli is een van de twee fecale bacteriën waarvan de aanwezigheid in de Seine wordt gemeten om de kwaliteit ervan te analyseren. De afwezigheid van deze bacterie in het bloedonderzoek van de Belgische suggereert dat haar ziekte geen verband houdt met het zwemmen in de rivier.

Claire Michel (35) werd ziek vlak nadat ze in de Seine was gedoken voor de triatlon voor vrouwen, waarin ze als 38e eindigde. Haar afwezigheid in de gemengde estafette had het debat over de kwaliteit van het water in de Seine opnieuw aangewakkerd, vooral omdat haar landgenote Jolien Vermeylen had verklaard dat ze “dingen had geroken en gezien waar je niet aan moet denken” na het individuele event.

Sommige publieke figuren, zoals Amélie Oudéa-Castéra, Frans minister van Sport en Spelen, hebben de afgelopen dagen echter beweerd dat er geen verband was tussen de ziekte van de Belgische en de Seine. De rivier wordt nog altijd het decor voor de openwaterzwemwedstrijden, die gepland staan voor donderdag en vrijdag. Hoewel sommige trainingen onlangs zijn geannuleerd, is die van woensdag gehandhaafd.

(Louis Rousseau/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren