Tagtik

Bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde opgepakt

Zondagochtend omstreeks 7.15 uur werd op de Steenweg in Mol een fietser aangereden door een wagen. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf. De bestuurder kon gisteren echter al opgepakt worden. Dat wordt nu bekend gemaakt.

Volgens de eerste vaststellingen was een wagen die richting Turnhout reed, van de weg af geraakt. Hij doorkruiste een stukje zachte berm om vervolgens op het fietspad een man op een mountainbike aan te rijden. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Volgens een getuige stapte de bestuurder van zwartgrijze auto even uit, niet om zich om het slachtoffer te bekommeren, maar om naar zijn motorkap te kijken waar rook uit kwam. Vervolgens stapte de verdwaasde bestuurder opnieuw in zijn wagen, om vol gas te geven en richting Turnhout te vluchten.

Dankzij de alerte reactie van enkele getuigen, kon het slachtoffer al bij al vrij snel door de hulpdiensten naar het ziekenhuis gebracht worden. De mountainbiker verkeert in kritieke toestand.

"De klap moet echt enorm zijn geweest. Het zadel van de fiets lag aan de overkant van de weg, de koplamp van de auto lag een heel eind verder, en ook de fietser is zo’n 10 meter verder dan zijn eigen fiets op de grond beland", vertelt een getuige aan HLN die zwaar onder de indruk is.

De politie kon de bestuurder opsporen op basis van ANPR-camera’s in de buurt van het ongeval. Door zijn nummerplaat te verifiëren kon zijn adres worden achterhaald. Toen de politie binnenviel bij de man, stond zijn zwaar gehavende auto in de garage van zijn woning. Hij werd opgepakt en ondervraagd.

Het slachtoffer verkeert inmiddels niet meer in levensgevaar. Hij ligt wel nog met zware verwondigen in het ziekenhuis.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Laatste Nieuws/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren