Tagtik

Carcela: "We willen naar de Champions League"

Na de 10 op 15 beginnen de Rouches te dromen van de tweede plaats en het daar bijbehorende ticket voor de voorrondes van de Champions League. Van de Europa League zijn ze op Sclessin al zeker na de winst in de beker, maar Standard begint te dromen van meer na het 4-4 gelijkspel tegen Club Brugge van zondag.

"We hebben al het ticket voor de Europa League", aldus Duje Cop bij Het Laatste Nieuws. "Enkel met de Champions League kunnen we beter doen. Het zou leuk zijn voor de fans, voor ons én voor de club. Het is logisch dat we eraan denken."

"Natuurlijk verkiest iedereen de Champions League boven de Europa League. En we gaan er ook alles aan doen. Alleen zijn er nog veel wedstrijden te gaan," zo klinkt het voorzichtig bij Mehdi Carcela. Ook Renaud Emond houdt een slag om de arm: "Ons seizoen is al geslaagd, we gaan onszelf echt geen extra druk opleggen."

Club Brugge behoudt een voorsprong van 7 punten op eerste achtervolger Anderlecht. Voor die tweede plek blijft alles mogelijk: na Anderlecht (34 punten) volgen AA Gent (32), Standard (32), Racing Genk (30) en Charleroi (30).

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren