Tagtik

De Wever weigert coalitie N-VA-Forza Ninove

Nadat zondagavond de verkiezingsuitslagen bekend waren, uitte Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang, al meteen zijn hoop dat Bart De Wever, voorzitter van N-VA, het cordon sanitaire rond Vlaams Belang zou doorbreken en tot een rechtse coalitie zou komen in de steden en gemeenten waar de twee partijen samen de absolute meerderheid haalden. In Ninove hoopte Van Grieken met Guy D'haeseleer van Forza Ninove de eerste burgemeester van Vlaams Belang te kunnen leveren.

Op een coalitie met Bart De Wever moet Van Grieken niet rekenen. Een foto die D'haeseleer postte op Facebookpagina in maart 2017, nam alle twijfel over een eventueel samengaan tussen N-VA en het Vlaams Belang bij De Wever weg.

"Vroeg op om de chocomousse klaar te maken voor ons Breughelfestijn. En het is niet van ’t paksken zenne", stond vermeld bij een foto van een groep zwarte kinderen die in het water aan het spelen waren.

"Als ik die foto zie, dan acht ik de kans sub-zero dat we in zee gaan met Forza Ninove. Hoe zou ik al onze mandatarissen van Afrikaanse origine nog onder ogen kunnen komen?", zo vertelde De Wever in het Kopstukkendebat bij de VRT.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren