Tagtik

Familie Courtois dient klacht in tegen Wilmots

Voormalig Belgisch voetbalbondscoach Marc Wilmots (49) heeft op de Franse televisie voor de tweede maal zware beschuldigingen geuit aan het adres van de vader van doelman Thibaut Courtois. De familie Courtois reageert op haar beurt met het indienen van strafklacht met burgerlijke partijstelling uit hoofde van laster en eerroof.

Wilmots beschuldigt Thierry Courtois ervan tijdens het Europees kampioenschap in Frankrijk de opstelling van de Rode Duivels te hebben gelekt.

Wilmots vergeeft Chelsea-doelman Thibaut Courtois overigens de uitvoerige kritiek die hij uitte op de zwakke tactische voorbereidingen van de nationale voetbalelf. "Het was een moment van emotie. Frustratie omdat je wil winnen. Daar heb ik geen problemen mee. Dat begrijp ik ook. Waar ik wel een probleem mee heb is dat ik mijn tactische bespreking om 18u doe en dat mijn basiself om 18u15 al op sociale media staat. Dat wil zeggen dat een speler de opstelling verkocht heeft. En dat is erg. Franse journalisten vertelden met dat ze bewijzen hadden dat het vader Courtois was. Dat wil zeggen dat je geen enkel respect hebt voor het vaderland. Ik vind dat jammer dat ik wel tot een uur voor de wedstrijd moet wachten op de ploeg van de tegenstander. Vreselijk. De tegenstander wint zo tijd. Ze kunnen alles voorbereiden. Ze weten alles. En dat was dramatisch. Dat gebeurde niet op het WK in Brazilië. Ik heb toen mijn tijd niet verspild om het allemaal uit te zoeken. Ik had toen al problemen met mijn gezondheid en zat onder de medicatie", beweert Wilmots op de Franse televisiezender beIN Sports.

Ex-topvolleyballer Thierry Courtois reageerde onthutst op de beschuldigingen van Wilmots. "Ik ben zelf topsporter geweest, coach en technisch directeur. Ik weet hoe delicaat zulke zaken zijn. Ik heb nooit van mijn leven een opstelling doorgespeeld aan een journalist! Nooit. Het is onzin. Ik haat lekken. Mijn spelers en mijn ploegmaats weten dat. We werken samen voor resultaten. Ik duld zulk gedrag niet", reageerde vader Courtois bij Het Laatste Nieuws.

Courtois dient dan ook een klacht in tegen voormalig Belgisch bondscoach Marc Wilmots. "Zijn beschuldigingen vormen een aanslag op mijn eer en reputatie net als ten opzichte van mijn zoon Thibaut", verklaart vader Thierry zijn klacht.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren