Tagtik

Gaat Paul Magnette samenwerken met communisten?

Paul Magnette (PS) is bereid om in Charleroi samen te werken met het extreemlinkse PTB. Hij wil dit doen om zijn nieuwe coalitie een comfortabelere meerderheid te bezorgen. Dat zegt hij in Le Soir.

De PTB zou er twee postjes in het schepencollege krijgen. Volgens Magnette mag een van hen zelfs schepen van Wonen zijn. "Ze krijgen ook het voorzitterschap van de sociale huisvestingsmaatschappij La Sambrienne. Ik vind het geen slecht aanbod, want dat is de corebusiness van de communisten.", zegt Magnette.

Paul Magnette heeft een absolute meerderheid in Charleroi, met 26 op 42 verkozenen. Toch is hij bereid om zijn meerderheid te vergroten door samen te werken met PTB. De communisten hebben negen zetels behaald. 

Of het daadwerkelijk zo ver komt, valt nog af te wachten. De PTB vreest dat ze het vijfde wiel aan de wagen gaan worden. Ook Magnette zelf denk dat ze niet zullen toehappen. Hoe dan ook kan Magnette op deze manier het beeld scheppen dat de PTB gewoon niet wil besturen. Een beeld dat bij de parlementsverkiezingen in mei ook nog nuttig kan zijn. (Skwadra by Tagtik/Source: Le Soir/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren