Tagtik

Gedrogeerde man valt uit zevende verdieping

Een weekendje aan de Belgische kust is dramatisch afgelopen voor drie Nederlandse vrienden. Na het eten van een spacecake viel een van hen te pletter vanuit de zevende verdieping. De Nederlander overleefde de val niet.

De Nederlanders hadden een appartement aan de Albert I-promenade in Oostende gehuurd en besloten zaterdagmiddag om cannabis te gebruiken. Twee van hen rookten de drugs, de derde at een hele spacecake op. De twee rokers verlieten het appartement en zagen bij hun terugkeer een ziekenwagen bij hun gebouw staan.

Tijdens hun afwezigheid was hun vriend naar beneden gesprongen, totaal verward door de drugs. De chef-kok van een restaurant ontdekte het slachtoffer op de binnenkoer van de kelderverdieping. Alle hulp kwam voor de Nederlander te laat.

"Mensen onder invloed van hallucinogenen kunnen zich defenestreren. Dat is bijna een medische term geworden om aan te geven dat ze zich letterlijk uit het venster gooien. Die mensen denken dat ze gewoon de deur uitstappen op het gelijkvloers. Omdat ze niet meer beseffen dat het om het raam van de zevende verdieping gaat", zo legt toxicoloog Jan Tytgat uit bij Het Nieuwsblad.

Het parket van Brugge is een onderzoek gestart naar het verdachte overlijden.

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren