Tagtik

Gerecht valt binnen bij Tom Meeuws

Tom Meeuws, het boegbeeld van SP.A Antwerpen, heeft maandag het gerecht over de vloer gekregen: er werd bij hem een huiszoeking verricht en de politicus is door de politie ook meegenomen voor verhoor.

Het parket voert een onderzoek naar Meeuws en zijn geknoei met facturen in de tijd dat hij directeur was bij de openbare vervoersmaatschappij De Lijn tussen 2013 en 2015. Voor het feest van de opening van een nieuw premetrostation zou hij de facturen hebben opgesplitst, zodat hij geen toestemming moest vragen aan de raad van bestuur hierover. De Lijn maakte daarover een dossier over aan het gerecht.

"Deze actie maakt deel uit van het gerechtelijk onderzoek", zo bevestigt Jinnih Beels, de lijsttrekker van sp.a Antwerpen, bij De Morgen. "Ik behoud het volste vertrouwen in Tom Meeuws en in het correcte verloop van het onderzoek."

Net vandaag maakt SP.A Antwerpen op een persconferentie bekend dat Karl Apers, presentator op de Antwerpse regionale televisiezender ATV, bij de gemeenteraadsverkiezingen zal opkomen op de Antwerpse SP.A-lijst.

(Fausto by Tagtik/Source: VRT NWS, De Morgen/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren