Tagtik

Heibel in het Belgische basket

Sebastien Bellin, general manager van Charleroi (en overlevende van de aanslag in Zaventem), haalde zaterdagavond hard uit naar Dario Gjergja, coach van Oostende.

"Ik heb de ballen om te zeggen wat iedereen in België denkt. Die man doet het Belgische basketbal pijn met de manier waarop hij de refs beïnvloedt en zijn cinema opvoert langs de lijn. Het is pathetisch en ik ben het zat om dat te zien", zo vertelde Bellin (tussen 2006 en 2009 nog lid van Oostende) over Dario Gjergja, de coach van Oostende. Hij riep de voorzitter van de Liga op om iets te doen aan het gedrag van de Kroatische coach.

Oostende reageerde zondag op de website van de club: "Wij zijn als club geschokt door dergelijke grove, ongefundeerde en beledigende uitspraken aan het adres van onze coach. Dergelijke publieke statements aan het adres van onze coach en tegelijk onze club, maar ook de manier waarop de heer Bellin zichzelf persoonlijk opwerpt als "de witte ridder" ter bescherming van de Belgische scheidsrechters en hierbij tevens de voorzitter van de Euromillions Basketball League onder druk zet, zijn ongezien, beneden alle niveau en absoluut "not done"!"

(Fausto by Tagtik/Source: Sporza/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren