Tagtik

Historische partij van Barça in Vigo

FC Barcelona zet zijn reeks van wedstrijden in de Spaanse competitie zonder nederlaag voort: dinsdagavond speelden de Blaugranas 2-2 gelijk tegen Celta de Vigo. Meteen de 40e wedstrijd in La Liga op rij waarin niet werd verloren. Als Barça ook de nog resterende vijf competitiewedstrijden niet verliest, dan kan het de titel pakken zonder één verloren partij.

De wedstrijd in het Balaídos was ook nog om een andere reden historisch. Na de uitschakeling in de Champions League kreeg trainer Ernesto Valverde het verwijt dat hij zijn elftal de voorbije weken te weinig had geroteerd en dat de ploeg daarom aan frisheid ontbrak. In Vigo bracht hij daar in één klap verandering door een onuitgegeven elftal tussen de lijnen te brengen: Ter Stegen, Semedo, Mina, Vermaelen, Digne, Paulinho, André Gomes, Coutinho, Denis Suárez, Dembélé en Alcácer stonden aan de aftrap.

Voor het eerst in 16 jaar startte FC Barcelona daardoor een wedstrijd zonder een Catalaan en zonder een speler uit de eigen jeugdopleiding aan de aftrap. Het was pas voor de tweede keer in 28 jaar dat Barça zonder een speler uit La Masia een wedstrijd aanvatte.

(Fausto by Tagtik/Source: Mundo Deportivo/Picture: Tagtik)

Ook dit kan u interesseren