Tagtik

Jan Bakelants is 1 cm gekrompen!

Michael Goolaerts is al de 13e Belgische renner die sinds 2004 is overleden door een hartprobleem of door een val. Het nieuws van zijn overlijden is wellicht hard aangekomen bij Jan Bakelants, in oktober vorig jaar zelf het slachtoffer van een zware valpartij tijdens de Ronde van Lombardije. Het verdict was hard: zeven gebroken ribben en vier gebroken ruggenwervels.

Zondag start de Belgische renner van AG2R La Mondiale in de Amstel Gold Race. "Dat is al een overwinning op zich, na de lange weg die ik heb moeten afleggen", zo verklaart hij in de Franse sportkrant L'Equipe.

Bakelants heeft het geluk dat hij zijn valpartij nog kan navertellen, maar blijft hameren op het onveilige karakter van de Ronde van Lombardije en het gebrek aan signalisatie. Met het drieluik Amstel, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik neemt hij zijn plaats in het peloton stilaan weer in.

Eén ding is wel veranderd: "Ik voelde dat mijn vroegere positie op de fiets niet meer lukte. Het blijkt dat ik door de vele breuken 1 centimeter kleiner ben geworden!"

(Fausto by Tagtik/Source: L'Equipe/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren