Tagtik

Jonge wielrenner bewusteloos aangetroffen op weg

Vorige zaterdag wou Aiko Van Nuffel, een 17-jarige wielrenner uit Lebbeke, nog een eindje losrijden voor de wedstrijd die hij zondag zou rijden. Maar in plaats van aan de start te staan van die wedstrijd, ligt hij in coma in het ziekenhuis.

Zaterdagmiddag trof een autobestuurder hem immers bewusteloos aan in de Stationsstraat in Buggenhout, op een kaarsrecht stuk weg. Hij had een grote hoofdwonde en werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar wordt hij sindsdien in een kunstmatige coma gehouden. Enkele pogingen om hem uit die coma te halen zijn tot nu toe vruchteloos geweest.

De politie weet nog niet wat er precies gebeurd is, maar houdt alle pistes open: van een val tot een aanrijding met vluchtmisdrijf. Uit de gegevens van zijn fietscomputer blijkt dat hij op het moment van de feiten 40 kilometer per uur reed.

"Is hij dan gevallen of weggegleden? We weten het niet", aldus zijn vader bij Het Laatste Nieuws. "De gezondheid van onze zoon is altijd heel goed geweest. We wachten met een bang hart af. Zal Aiko volledig herstellen? Zal hij er iets aan over houden?"

(Fausto by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren