Tagtik

Klanten 15-jarige prostituee vrijgesproken

Vijf klanten die seks hadden met een meisje van amper vijftien terwijl ze dachten dat ze meerderjarig was, zijn maandag door de rechter in Antwerpen vrijgesproken.

De klanten hadden gereageerd op een advertentie die een tienerpooier had geplaatst voor 'Rebecca'. Hij beweerde dat het meisje 18 was maar in werkelijkheid was ze pas 15. Ter verdediging hadden de beklaagden aangehaald dat ze niet konden weten dat ze niet meerderjarig was.

De rechter geloofde in hun 'onoverwinnelijke dwaling': de beklaagden treffen geen schuld voor hun vergissing.

Volgens Klaus Vanhoutte, directeur van Payoke, het opvangcentrum voor prostituees, geeft de rechter met deze vrijspraak een verkeerd signaal en is het een gevaarlijk precedent als alle klanten vrij spel krijgen om te beweren dat ze niets afweten van de leeftijd van minderjarige prostituees: "Al steek je ze in een minirok, netkousen en de meest uitdagende outfit, dan nog ga je me niet wijsmaken dat je het lichaam van een vijftienjarige niet kunt onderscheiden met dat van een 25-jarige. Als zij zich uitkleedt, dan moet je toch onmiddellijk zien dat er iets niet koosjer is?" zo verklaart hij bij Het Laatste Nieuws.

(Fausto by Tagtik/Source: Het Laatste Nieuws/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren