Tagtik

Kwaliteit water Seine onvoldoende, triatlon uitgesteld tot maandag

Vanwege een “verslechtering van de kwaliteit van het water in de Seine” zijn de triatlonwedstrijden op de Paralympische Spelen die gepland stonden voor zondag uitgesteld tot maandag.

Het was het meest gevreesde scenario, en het gebeurde. De kwaliteit van het water in de Seine, dat de afgelopen dagen erg onstabiel was door de regenval in en rond Parijs, werd zondagochtend bij de laatste tests niet goed genoeg bevonden om de triatlons op de Paralympische Spelen door te laten gaan.

"De gezondheid van de atleten heeft prioriteit en onder deze omstandigheden kunnen de paratriatlonwedstrijden deze zondag niet doorgaan”, leggen de organisatoren, die de elf wedstrijden uitstellen tot maandag, uit in een persbericht. "De laatste analyses tonen een verslechtering van de kwaliteit van het water in de Seine na de hevige regenval van de afgelopen twee dagen. Deze beslissing is genomen door de voorwaarde dat de volgende wateranalyses voldoen aan de drempelwaarden die zijn vastgesteld door de World Triathlon voor zwemmen“.

De Paralympische para-triatlon, die start en finisht op de Alexandre-III brug, zou oorspronkelijk over twee dagen plaatsvinden, op 1 en 2 september. Op donderdag kondigde het organisatiecomité aan dat ze zouden worden uitgesteld naar 1 september vanwege de weersvoorspellingen. Op donderdag- en vrijdagochtend werden twee trainingssessies in de Seine gehouden, voordat er op zaterdag uit voorzorg een werd afgelast.

"De atleten zijn gewaarschuwd en gevraagd om hun nacht zoveel mogelijk te verlengen,” legde nationaal technisch directeur Benjamin Maze uit aan L’Équipe. "We hebben een vergadering met de atleten in de ochtend, voor de zwemtraining. We wisten dat dit kon gebeuren en het is een beslissing die we hebben genomen om de gezondheid van de atleten te beschermen. We gaan ons nu richten op de voorbereiding op de wedstrijd van maandagochtend om het hoogst mogelijke prestatieniveau te bereiken."

(Louis Boulay/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren