Tagtik

Lukaku maakt een vuist tegen discriminatie

Vijftig jaar geleden won de Amerikaanse sprinter Tommie Smith de 200m op de Olympische Spelen in Mexico. Zijn landgenoot John Carlos pakte de bronzen medaille. Zowel Smith als Carlos pakten tijdens de medailleceremonie uit met een opvallend gebaar. Deze snelle sprinters met roots die buiten de VS lagen, droegen een zwarte handschoen en staken hun vuist omhoog.

Dat deden gouden medaillewinnaar Tommie Smith en zijn maatje John Carlos uit steun aan de Black Power-beweging, die ijvert voor gelijke rechten.

Deze week was het dag op dag vijftig jaar geleden dat dit legendarische protest plaatsvond. Het beeld waarop Smith en Carlos met een gebalde vuist naar de lucht wijzen, is door de jaren heen iconisch geworden.

Ook Rode Duivel Romelu Lukaku wilde zijn volgers deze week graag herinneren aan het gebaar van de Amerikaanse sprinters en deelde daarom zelf een foto waarop te zien is hoe hij met een gebalde vuist in de lucht staat afgebeeld.

Lukaku koppelde er samen met zijn kledingsponsor Puma een creatieve actie aan. Big Rom roept zijn volgers op om zelf ook hun foto te delen in dezelfde houding. Puma zal per geposte foto 1 dollar schenken aan een non-profitorganisatie die voor gelijke rechten strijdt overal ter wereld.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Instagram)

Ook dit kan u interesseren