Tagtik

Moordproces Vlaams parlementslid opnieuw uitgesteld

Christian Van Eyken (64) en zijn echtgenote zijn opnieuw op vrije voeten, maar het wordt inmiddels steeds warmer onder hun voeten. Het duo wordt immers nu ook verdacht van sabotage van een moordonderzoek.

Het pas gehuwde stel moest zich vanaf deze ochtend verantwoorden voor de moord op de vorige echtgenoot van de vrouw van Van Eyken. Het moordproces werd vanochtend echter uitgesteld naar 8 januari. Op die dag zal het duo aan de rechtbank moeten laten weten of ze verder blijven werken met hun huidige advocaten. De rechtbank wil het proces in juni 2019 behandelen. De stafhouder van de Brusselse Franstalige balie van advocaten oordeelde dat de betrokken hun advocaten hun cliënten op dit moment niet op een correcte manier kunnen vertegenwoordigen. De rechtbank benadrukte echter dat het niet wil wachten op de afloop van het gerechtelijk onderzoek naar de sabotage van de DVD met bewijsmateriaal. "Dat kan jaren duren. We behandelen deze moordzaak sowieso in juni", klonk het krachtig.

Christian Van Eyken is Vlaams parlementslid en oud-burgemeester van Linkebeek. Vorige week werd hij samen met zijn vrouw urenlang ondervraagd in verband met een onderzoek naar de mogelijke sabotage van het moordonderzoek op de ex van de huidige echtgenote van Van Eyken. Het gaat om een DVD met bewijsmateriaal uit het moordonderzoek die enkele maanden geleden vernield werd.

De ex-man van Van Eykens nieuwe vrouw werd in 2014 dood teruggevonden in zijn appartement aan zee. De man kwam om het leven door een kogel in het hoofd. Op camerabeelden was te zien hoe Van Eyken het appartement binnenstapte en even later samen met zijn nieuwe echtgenote het appartement verliet.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren