Tagtik

Niet iedereen blij met tweets Francken

Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken zijn geen goede vrienden: regelmatig gaan zij via Twitter met elkaar in de clinch.

Andrew Stroehlein, Mediadirecteur van Human Rights Watch, plaatst Theo Francken in een rijtje van politici als Viktor Orban, Marine Le Pen of Geert Wilders.

"Veel mensen - zeker in het buitenland - weten niet wat hij allemaal verkondigt op sociale media. Wel, dat zijn bijvoorbeeld leugens over moslims en migranten", aldus Stroehlein in een interview met De Standaard. Hij vindt het vreemd dat een vertegenwoordiger van de Belgische overheid berichten van slecht geïnformeerde en anonieme bronnen verspreidt. "Als hij echte problemen wil signaleren, dan moet hij dat doen met officiële cijfers en betrouwbare bronnen. Dit is gênant voor België."

Stroehlein vindt nog dat Francken te veel focust op problemen met migranten en moslims en daarbij ook mensenrechtenorganisaties (die Francken 'links' noemt) te veel aanvalt.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren