Tagtik

Opnieuw jonge Belgische wielrenner overleden

Het Belgische wielrennen is opnieuw in rouw gedompeld: dinsdag werd Jeroen Goeleven, een 25-jarige amateurwielrenner, dood aangetroffen in zijn kamer, zo meldt Sporza. Twee jaar geleden werd Goeleven Limburgs kampioen op de weg. Twee weken pakte hij de Limburgse titel in het tijdrijden bij de amateurs.

"Onze familie is ten einde raad. Vanmiddag heb ik onze zoon Jeroen levenloos aangetroffen in zijn kamer. Onbegrijpelijk, we zijn in diepe rouw", zo schrijft zijn vader Danny Goeleven op Facebook. "Er zijn geen sporen van zelfmoord, dat is duidelijk. Opnieuw een gemotiveerde jongeling die onverklaarbaar afscheid neemt. Gezien de jonge leeftijd is het een overlijden dat onderzocht wordt. Wij weten alvast dat er niets zal gevonden worden m.b.t. het negativisme rondom het wielrennen waar hij momenteel zo veel voor deed. Vaarwel "Kampioen van Limburg", ONZE WERELDKAMPIOEN!"

De dood van Jeroen Goeleven komt nog geen twee weken na de dood van Michael Goolaerts die geveld werd door een hartstilstand tijdens Parijs-Roubaix.

(Fausto by Tagtik/Source: VRT, Belang van Limburg/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren