Tagtik

Peeters krijgt 'slagen onder de gordel'

Kris Peeters (CD&V) wil de burgemeesterssjerp overnemen van Bart De Wever (N-VA), maar de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen wordt bijzonder hard gespeeld.

In het VRT-programma Ter Zake vindt de vice-premier en minister van Werk, Economie en Consumenten het 'niet normaal' hoe de campagne tot nog toe is gevoerd. Hij wil dat de campagne draait om de inhoud.

"Ik heb tot hiertoe vastgesteld dat de campagne eigenlijk zeer hard is en dat ik ook een oproep heb gedaan om het debat inhoudelijk te voeren, met respect voor elkaar, in het belang van de Antwerpenaren," aldus Peeters. "Laat ons het hebben over de veiligheid, over wonen, over mobiliteit, over armoede in Antwerpen. Daarover hebben wij voorstellen, daarvoor hebben wij maatregelen en dáárover wil ik discussiëren."

Peeters krijgt het hard te verduren: een kandidaat op de lijst van CD&V voor Antwerpen werd vorige week aangehouden met drie kilo heroïne in zijn auto. Eerder moest hij ook al een ultra-orthodoxe Jood van de lijst halen. Bovendien kreeg hij afgelopen weekend in het holst van de nacht de politie over de vloer na een vermeende oproep.

(Fausto by Tagtik/Source: VRT Nieuws/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren