Tagtik

Pieter Aspe boycot Boekenbeurs

Misdaadauteur Pieter Aspe zal dit jaar de Antwerpse Boekenbeurs aan zich laten voorbijgaan. De 65-jarige successchrijver heeft daar een duidelijke reden voor.

Aspe zorgt jaarlijks voor ellenlange rijen op de Boekenbeurs, maar dit jaar zal dit niet het geval zijn. "Ik blijf er weg. En op de topdagen organiseer ik zelf gratis signeersessies in mijn stamcafé in Antwerpen", klinkt het verrassend bij Pieter Aspe.

Vlaanderens succesvolste misdaadauteur heeft besloten om dit jaar niet te gaan signeren op de Boekenbeurs. "Vorig jaar heb ik kritiek geuit op het feit dat je tien euro moet neertellen om de beurs te bezoeken. Betalen om een boek te mogen kopen: dat vind ik erover. Ik heb toen gezegd dat ik niet meer op de beurs zou signeren als er niets veranderde. Wel, er ís niets veranderd, ook al toetert Boek.be (dat de Boekenbeurs organiseert, nvdr.) deze dagen volop met de ‘vernieuwde’ Boekenbeurs. Sorry, ik zie voor het publiek geen enkele vernieuwing", geeft hij meer uitleg bij Het Nieuwsblad.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren