Tagtik

Politiemensen melden zich massaal ziek

In Brussel meldden 8 op 10 politiemensen zich dinsdag ziek met 'griep': een actie die niet startte vanuit de vakbonden, maar die volgens hen toch wijst op de te hoge werkdruk voor de Brusselse agenten.

De actie komt op een bijzonder slecht tijdstip: de komende dagen zijn zo'n 3000 agenten nodig. Naast de flitsmarathon van woensdag is er ook nog een Europese top over de brexit én een Europees-Aziatische top waarvoor onder meer de Japanse premier Shinzo Abe en de Russische premier Dimitri Medvedev naar Brussel komen.

"We zijn moe", aldus Nicolas Beckers van politievakbond NSPV bij Het Nieuwsblad. "Moe van de werkdruk. En van de aanvallen op ons statuut. De regering heeft bij elk incident - of het nu een aanslag, een schietpartij of ander geweld tegen politie is - de mond vol van respect voor agenten. Maar het beleid toont dat respect niet."

De veiligheid zal niet in het gedrang komen, zo maakt minister van Binnenlandse Zaken zich sterk: er worden politieagenten opgevorderd om de zieken te vervangen.

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren