Tagtik

Slachtoffer Bende van Nijvel is vertrouwen nu helemaal kwijt

David Van De Steen zag bij de aanslag van de Bende van Nijvel in Aalst hoe zijn ouders en zijn zusje werden neergeschoten en raakte zelf ook zwaargewond. Hij kan niet geloven dat de speurders naar de Bende nu beweren dat Christiaan Bonkoffsky de 'Reus' van de Bende niet is.

"Mijn geloof in justitie en gerecht is totaal verdwenen. Iedereen rond mij zegt dat het weer een doofpot is. Ik vraag me af hoe dit allemaal kan in dit land. Nu is het stil op politiek vlak. Niemand wil zich blijkbaar verbranden in dit dossier", aldus Van De Steen bij Het Nieuwsblad. "Ik vraag me af hoeveel oud-rijkswachters er nu op het onderzoek zitten. Is is dit een opkuisactie? Ik weet niet wat men er nu moet van denken. Ik kan alleen concluderen dat alles wat aangetoond kan worden, verdwijnt of weggemoffeld wordt."

Het Laatste Nieuws meldde donderdagochtend dat het onderzoeksteam naar de Bende van Nijvel tot de conclusie is gekomen dat ex-rijkswachter Bonkoffsky niet de 'Reus' is, ook al verklaarde hij op zijn sterfbed aan zijn broer dat hij iets te maken had met de Bende van Nijvel.

"Als men 99 procent zeker is dat de man niets te maken heeft met de Bende van Nijvel, waarom zegt de familie dan dat de man dat bekend heeft op zijn sterfbed?", zo reageerde ook al Jef Vermassen, advocaat van David Van De Steen.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren