Tagtik

Stopt Wallonië met levering wapens Saoedi-Arabië?

Na de dood van de Saoedische journalist, Jamal Khashoggi, bekijkt Waals minister-president Willy Borsus of Wallonië nog langer wapens gaat leveren aan Saoedi-Arabië. De beslissing zal wel pas genomen worden nadat de betrokkenheid van het koninkrijk bij de dood van de journalist bewezen wordt. Ook zal de beslissing samen met andere landen genomen worden.

Willy Borsus heeft deze uitspraken gedaan op RTBF en RTL-TVi. Volgens hem steunt Wallonië de Europese vraag naar een “ernstig en diepgaand” onderzoek. "Als de feiten effectief bewezen worden, is dit onaanvaardbaar. Dan zullen we de uitvoerlicenties opschorten." zegt Borsus. 

Wallonië zal deze beslissing echter niet alleen nemen. Ze kijken vooral naar het standpunt van Duitsland. De Duitse mnister van Buitenlandse Zaken, Hieko Maas, liet gisterenavond al weten dat de Duitse regering wapenleveringen naar Saoedi-Arabië mogelijk gaan opschorten zolang er vragen zijn rond de dood van de journalist. (Skwadra by Tagtik/Source: Belga/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren