Tagtik

"Theo Francken zou goede zwarte piet zijn"

Zaterdag is het eindelijk zover! Dan meert Sinterklaas met zijn zwarte pieten aan op het Antwerpse Eilandje. Heel wat kinderen tellen al wekenlang af naar dat moment. Zoals de traditie dat wil, zal de burgemeester van Antwerpen de goedheilige man welkom heten. Burgemeester Bart De Wever gaf wat meer uitleg over dat grootse moment in de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow op radiozender MNM.

Een geïnteresseerde luisteraar vroeg wie binnen de N-VA een goede zwarte piet zou zijn. Antwerps burgemeester Bart De Wever moest daar niet lang over nadenken. "Ik denk, zonder meer, Theo Francken, want als er een boot uit het buitenland aankomt, dan is Theo Francken meestal op zijn qui vive", grapte De Wever.

Ook haalde Bart De Wever bij Peter Van de Veire sinterklaasherinneringen op uit zijn jonge jaren. "Ik herinner mij dat ik thuis als jongste de gewoonte had om mij zoveel mogelijk chocoladefiguurtjes toe te eigenen door de kop er al af te bijten, zodat mijn broer en zus ze niet meer wilden opeten."

(Skwadra by Tagtik/Source: MNM/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren