Tagtik

Traumatische overval op Waregemse juwelier

Vier gewapende en gemaskerde mannen zijn dinsdagavond de woning van een juwelier in het West-Vlaamse Waregem via de tuin binnengestormd. Ze sloegen de 54-jarige echtgenote van de juwelier en bonden haar onder bedreiging van een vuurwapen vervolgens vast met snelbinders. Als ze zou proberen te vluchten of de politie te bellen, zouden ze haar echtgenoot vermoorden, zeiden de inbrekers. Ze spraken gebrekkig Nederlands en waren volgens de slachtoffers duidelijk Franstalig.

De overvallers dreigden er eveneeens mee de zoon van het juwelierskoppel iets aan te doen en staafden hun dreigementen door zijn adres te vernoemen.

De vier overvallers lieten de vrouw achter in haar woning en namen haar echtgenoot mee in haar wagen naar zijn juwelierszaak. Eens aangekomen in de zaak van juwelier Hasevoets in de Stormestraat in Waregem, moest de juwelier zijn alarm uitschakelen en zijn juwelen aan de overvallers geven. Hierna werd hij met handboeien vastgebonden in het toilet van de zaak en gingen de overvallers er vandoor.

De echtgenote wist zich uiteindelijk te bevrijden, waarna ze onmiddellijk de hulpdiensten verwittigde. Het koppel is zwaar onder de indruk van de feiten en raakte gewond bij de gewelddadige overval.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren