Tagtik

Tsjechische premier ontkent ontvoering zoon

De Tsjechische eerste minister Andrej Babis komt midden in een politieke crisis terecht nu zijn zoon verklaarde dat hij vastgehouden werd om te vermijden dat de premier nog meer onthullingen in een fraudezaak zou doen.

Andrej Babis Jr, 35 intussen, deed de uitspraken toen hij door een nieuwswebsite werd gevolgd naar het huis van zijn moeder in Zwitserland.

De miljardair-premier verloor zijn parlementaire onschendbaarheid in januari nadat hij werd beschuldigd van subsidiefraude.

Andrej Babis Jr vertelde onderzoeksjournalisten van de nieuwssite Seznam dat hij tegen zijn wil werd meegenomen naar de door Rusland geännexeerde Krim.

De Tsjechische eerste minister verwerpt de beweringen over ontvoering, en zegt dat zijn zoon geestelijk ziek is.

De premier veroordeelt de publucatie als "journalistieke manipulatie en buitensporige druk van de betrokken journalisten". Ook zei de populistische leider dat zijn zoon medicijnen gebruikt en onder toezicht zou moeten gehouden worden.

"Niemand ontvoerde mijn zoon, hij reisde vrijwillig vanuit Tsjechië. Deze kwestie werd onderzocht door de politie, zij kwamen tot de conclusie dat er geen ontvoering heeft plaatsgevonden", voegde hij eraan toe.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren