Tagtik

Wat Francken wil zeggen met zijn das

De politici die zich zondagavond naar hun militanten begaven om hun uitslag in de gemeenteraads- of provincieraadsverkiezingen te vieren, hadden goed nagedacht in welke outfit ze dat deden.

Zo trok Jinnih Beels naar haar militanten in een blauwe jurk, maar toch met rode laarzen of oorbellen. Wouter van Besien zul je dan weer nooit in een streng pak zien.

Bij Het Laatste Nieuws geeft Theo Francken ons inzicht in zijn keuze van de dassen die hij draagt. "Blauw staat voor water, voor rust. Rood is voor 'power play'. Als de Amerikanen de Russen of de Chinezen ontmoeten, let dan maar eens op. Ze dragen wellicht allemaal rood. Ik doe dat ook, wanneer ik een belangrijke dag heb. Mijn rode das, dat is mijn 'battle dress'," aldus de staatssecretaris.
 
Groen is de kleur van geld en geel vindt Francken een moeilijke kleur: "Geel wordt vaak geassocieerd met slangen, met gif. Maar ik draag wel altijd een gele das met de verkiezingen, net zoals Bart De Wever en Geert Bourgeois. Het is nu eenmaal onze kleur."

(Fausto by Tagtik/Source: Het Laatste Nieuws, De Morgen/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren