Tagtik

Duplantis springt opnieuw erg hoog in Lausanne

Twee weken na het winnen van de olympische titel en het vestigen van een nieuw wereldrecord, sprong de Zweed Armand Duplantis woensdagavond over 6,15 m in Lausanne.

Armand Duplantis was klaar voor zijn comeback, twee weken na het winnen van zijn tweede Olympische titel in Parijs, en stond woensdagavond weer aan de top van de wereld op het Lausanne City Event in Zwitserland. De Zweed maakte indruk met zijn eerste drie sprongen en verzekerde zich van de overwinning door bij zijn eerste poging 6 meter hoog te springen.

De wereldrecordhouder (6,25 m) vroeg vervolgens om de lat te leggen op 6,15 m, het meetingrecord, waarop hij twee keer faalde voordat hij slaagde bij zijn derde poging. De Zweed stopte daar en verontschuldigde zich bijna tegenover het publiek omdat hij niet hoger ging. Het tiende wereldrecord zal moeten wachten, maar Duplantis liet opnieuw zien dat hij de absolute koning van de discipline is.

Het City Event, dat elk jaar wordt georganiseerd aan de vooravond van de bijeenkomst in Lausanne, was uitverkocht onder stralende weersomstandigheden. Het gratis evenement trok veel toeschouwers naar de haven van Ouchy, in het hart van de Zwitserse stad, om een glimp op te vangen van de kampioenen. De organisatoren hadden voor de gelegenheid een XXL cast samengesteld, waaronder de drie medaillewinnaars van de Olympische Spelen in Parijs.

Achter de ongenaakbare Duplantis werd de Amerikaan Sam Kendricks, twee weken geleden zilveren medaillewinnaar in het Stade de France, tweede met een sprong van 5.92m. De Griek Emmanouil Karalis, die brons won in Parijs, sprong 5.82m, net als de Filippijn Ernest Obiena, de Noor Sondre Guttormsen en de Australiër Kurtis Marschall, die samen derde werden.

(Julie Callendret/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren