Tagtik

Nee, Usain Bolt zal het Olympische vuur niet aansteken

Sprintkoning Usain Bolt is onlangs geopereerd aan een gescheurde achillespees en zal vrijdagavond niet deelnemen aan de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs. Hij is teruggekeerd naar Jamaica.

Precies een jaar geleden kwam Usain Bolt de Olympische fakkel presenteren op de Seine in gezelschap van OCOG-voorzitter Tony Estanguet en in aanwezigheid van IOC-voorzitter Thomas Bach. De sprintsuperster, die na de wereldkampioenschappen van 2017 met pensioen ging, maakte van zijn bezoek gebruik om het bezoek van zijn familie aan de Olympische Spelen in Parijs te organiseren.

Sommigen dachten zelfs dat hij een belangrijke rol zou spelen als drager van de vlam. Hoe dan ook, hij zal niet het vuur aansteken, want de achtvoudig Olympisch kampioen zal de openingsceremonie vrijdag vanuit zijn sofa in Jamaica bijwonen vanwege een gescheurde achillespees die hij op 10 juni opliep op Stamford Bridge in Londen tijdens een voetbalwedstrijd voor het goede doel.

Hij werd geopereerd in Engeland, waar hij twee weken moest blijven en is sindsdien teruggekeerd naar zijn eiland. Hij zag zichzelf niet naar Parijs komen omdat hij extreem beperkt is in zijn bewegingen.

(Yann Soudé/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren