Tagtik

"Wat bezielt Bart De Wever eigenlijk?"

10 July 2021 17:47 Tom Van Grieken heeft aan de vooravond van de Vlaamse feestdag op een partij-event in Kortrijk onder de titel ‘Vlaanderen Vrij!’ uitgehaald naar N-VA-voorzitter Bart De Wever. De Vlaams Belang-voorzitter ergert zich aan het feit dat De Wever een samenwerking met Vlaams Belang keer op keer blijft uitsluiten, maar terzelfder tijd naar de pijpen van de PS blijft dansen.

Vluchtmisdrijf bij dodelijk ongeval met vrachtwagen

10 July 2021 17:00 Omstreeks halfvier zijn zaterdagochtend twee personen om het leven gekomen toen een zwarte Peugeot met Franse nummerplaat ter hoogte van de brug over de Beneluxlaan op de E17 in Harelbeke richting Frankrijk een wiel verloor en in het midden van de snelweg tot stilstand kwam. Beide inzittenden van de Peugeot lieten hun wagen achter en sloegen op de vlucht.

Veel meer zittenblijvers dan vorig jaar

10 July 2021 16:00 Opvallend meer jongeren kregen aan het einde van dit schooljaar een C-attest en moeten bijgevolg dus hun jaar overdoen. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams Agentschap voor Onderwijsdiensten.

"Streven naar vaccinatiegraad van minstens 90 procent bij Vlamingen"

10 July 2021 14:20 De overheid blijft de inwoners van ons land oproepen om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke zou dan ook graag 90% van de Vlamingen gevaccineerd zien. Enkel op die manier kunnen volgens de minster de varianten onder controle gehouden worden.