Tagtik

"Besmettingen stijgen sneller dan verwacht"

09 July 2021 10:30 De stijging van de coronabesmettingen in Europa gaat sneller dan verwacht. "Het probleem is dat de groep mensen die nog niet volledig gevaccineerd is nog te groot is", dat zegt infectiologe Erika Vlieghe in Terzake.

Pfizer mikt op derde prik

09 July 2021 07:39 Farmabedrijven Pfizer en BioNTech zijn van plan om goedkeuring aan te vragen voor een derde vaccindosis. Uit eigen kleinschalig onderzoek blijkt immers dat een derde prik van het bestaande coronavaccin, ook wel booster genoemd, niet alleen veilig is, maar dat het aantal antilichamen er ook vijf tot tien keer door verhoogt in vergelijking met de niveaus na de oorspronkelijke dosissen. De booster zou zes à acht maanden na de tweede dosis worden toegediend.

Vliegtuig vol skydivers stort neer: 9 doden

09 July 2021 07:28 Een vliegtuig met aan boord acht skydivers in boven het Zweedse Orebro in de problemen geraakt en vervolgens neergestort. De DHC-2 Turbo Beaver vloog vervolgens in brand. De acht skydivers en piloot overleefden de ramp niet.

Opklaringen en lichte regen wisselen elkaar af

09 July 2021 07:19 Aan de noordelijk flank van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren boven Frankrijk stroomt met een zuidwestelijke tot westelijke stroming onstabiele maritieme lucht over ons land waarin zich enkele lokale buien zullen ontwikkelen. Zaterdag trekt een depressiekern met daaraan een actieve storing aan verbonden van west naar oost over onze streken. Dat meldt het KMI.

'Ook in België bedreigingen tegen journalisten'

08 July 2021 16:30 De georganiseerde criminaliteit gaat ook in België alsmaar driester te werk en er worden ook journalisten bedreigd bij ons. Dat zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) naar aanleiding van de moordaanslag op de Nederlandse journalist Peter R. de Vries in Amsterdam.