Tagtik

Regenbuien nemen 's namiddags de bovenhand

Door een complexe lagedrukzone boven de Britse Eilanden en de Noordzee is de atmosfeer vandaag onstabiel boven onze streken met in de loop van de dag (onweers)buien. Vrijdag stijgt de luchtdruk een beetje en is de atmosfeer nog licht onstabiel met weinig buien. Dat meldt het KMI.

Vandaag is het eerst overwegend droog met wolken en opklaringen. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken en plaatselijke buien die in de namiddag in het binnenland onweerachtig kunnen worden, eventueel hier en daar met wat hagel. Aan zee wordt het in de loop van de namiddag vaak zonnig. De maxima schommelen tussen 18 à 19 graden in de Hoge Ardennen en 23 of 24 graden in de Kempen. De wind waait overwegend zwak en aan zee matig uit zuidwest, ruimend naar westelijke richtingen.

Vanavond is het nog wisselvallig met lokale buien, mogelijk met onweer; aan zee blijft het droog met brede opklaringen. In de loop van volgende nacht wordt het overwegend droog met meer opklaringen maar plaatselijk ook vorming van nevel, mist of lage bewolking. De minima liggen tussen 9 en 14 graden. De wind wordt in het binnenland zwak uit westelijke of veranderlijke richtingen. Aan zee blijft de wind meestal matig waaien uit het zuidwesten.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren