Tagtik

Opklaringen en lichte regen wisselen elkaar af

Aan de noordelijk flank van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren boven Frankrijk stroomt met een zuidwestelijke tot westelijke stroming onstabiele maritieme lucht over ons land waarin zich enkele lokale buien zullen ontwikkelen. Zaterdag trekt een depressiekern met daaraan een actieve storing aan verbonden van west naar oost over onze streken. Dat meldt het KMI.

Vandaag is het op vele plaatsen eerst grijs met nevel en laaghangende bewolking, vooral dan in het westen en in de Ardennen. Op andere plaatsen zijn er dan weer opklaringen. In de loop van de dag ontstaan er in het binnenland stapelwolken en kan er hier en daar een bui tot ontwikkeling komen. Aan zee wordt het dan zonnig. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Venen en 23 graden in de Kempen. De zwakke zuidwestelijke of veranderlijke wind wordt geleidelijk matig uit westelijke richtingen.

Vanavond en vannacht wordt het overwegend droog met eerst breder wordende opklaringen. In de loop van de nacht trekt er vanuit Frankrijk meer bewolking over het land met tegen de ochtend mogelijk al wat lichte regen in het westen van het land. De minima liggen tussen 8 en 14 graden bij een meestal zwakke en veranderlijke wind. Aan zee is de wind zwak tot matig uit zuidwestelijke richtingen.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren