Tagtik

VAB: Laat je niet opjagen door beperkte geldigheid PCR-test en stop ook bij kleine pannes

03 July 2021 17:30 Vakantiegangers die met de auto naar bijvoorbeeld Spanje op vakantie gaan, rijden regelmatig aan een stuk door zodat de afgelegde PCR-test geldig blijft. De reizigers zouden onder normale omstandigheden een overnacht in Frankrijk inplannen. Automobilistenvereniging VAB raadt echter aan om dat nog steeds te doen, omdat te lang rijden gevaarlijk kan zijn voor de veiligheid en voor de auto. 

Brussels zwembad discrimineert mannen: aparte openingsuren voor vrouwen

03 July 2021 15:31 Eerder deze week opende het Brusselse openluchtzwembad 'Flow'. Opmerkelijk is dat het zwembad mannen discrimineert. Er worden namelijk aparte openingsuren gehouden voor vrouwen. Ook Theo Francken en Georges-Louis Bouchez klagen op sociale media het feit aan dat er aparte zwemuren worden voorzien voor vrouwen en dat de boerkini er toegelaten wordt.

Rechtstreekse treinen naar kust met reservatie vanaf vandaag

03 July 2021 12:00 De zogenaamde Kust-Express is vanaf vandaag (zaterdag 3 juli) operationeel. Om deze rechtstreekse treinen naar Oostende, De Panne, Knokke en Blankenberge te nemen, moet je wel je zitje verplicht reserveren. Die reservatie kost 1 euro extra bovenop de normale ticketprijs.