Tagtik

Belgische vrouw onder huisarrest in Italië na bootongeval

27 June 2021 14:05 In de buurt van het Comomeer in Italië is een 21-jarige Belgische vrouw onder huisarrest geplaatst. Dat gebeurde na een dodelijke botsing tussen twee boten op het bekende meer. De vrouw stond aan het roer van een speedboot die in botsing kwam met een andere boot. Een 22-jarige Italiaan die op die laatste boot zat, kwam om het leven.

Christen-Democraten willen 'recht om vergeten te worden' bij schuldsaldoverzekering uitbreiden

27 June 2021 13:56 Het 'recht om vergeten te worden' bij het afsluiten van een schuldsaldoverzekering moet worden uitgebreid. Dat wil althans CD&V-Kamerlid Leen Dierick. Nu geldt dat recht enkel voor wie in het verleden door kanker getroffen werd, maar Dierick wil in de toekomst dat ook chronische aandoeningen die al tien jaar onder controle zijn, geen impact meer hebben op de berekening van een schuldsaldoverzekering. Ze dient daarvoor een resolutie in.

Gezonde gewoontes na de pandemie volhouden

27 June 2021 12:00 Dat bewegen een positieve impact op onze fysieke en mentale gezondheid heeft, is gebleken tijdens deze pandemie. We werden letterlijk uit ons kot gelokt en gingen massaal fietsen, wandelen, lopen … Maar blijven we deze gezonde gewoonte ook volhouden na corona?

Politie geeft 21-jarige Belgische huisarrest in vakantiehuis aan Comomeer

27 June 2021 10:30 Een speedboot met aan boord elf Belgische toeristen is vrijdag over een andere boot gevaren op het Italiaanse Comomeer. Daarbij kwam een Italiaanse student van 22 om het leven. Het slachtoffer werd dodelijk geraakt door de boot met Belgen, de andere twee opvarenden vielen in het water toen hun boot kapseisde. Zij werden gered door de brandweer. Ze liepen wat kneuzingen op en verkeerden in shock.

Deze versoepelingen gaan vandaag in

27 June 2021 10:00 De tweede fase van het zomerplan gaat op zondag 27 juni in. Het ministerieel besluit met de coronamaatregelen voor de tweede fase van het zomerplan werd inmiddels ook gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.