Tagtik

Aantal coronapatiënten op intensieve blijft stijgen

Het aantal patiënten die op een afdeling intensieve zorg belanden na een besmetting met het coronavirus blijft stijgen: volgens de recentste gegevens van het coronadashboard van Sciensano liggen er nu 228 coronapatiënten op intensieve zorg in de Belgische ziekenhuizen.

Tussen 4 en 10 september werden per dag gemiddeld 67,4 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, een stijging met +2% op weekbasis. Momenteel liggen er 703 coronapatiënten in het ziekenhuis (+3% op weekbasis), van wie 228 op een afdeling intensieve zorg (+15% op weekbasis). 116 van hen moeten worden beademd (+5% op weekbasis).

In de periode tussen 1 en 7 september stierven per dag gemiddeld 7,6 mensen aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus, een stijging met +51% ten opzichte van de week ervoor.

Tussen 4 en 10 september werden elke dag gemiddeld 1.936 nieuwe besmettingen gerapporteerd, een daling met -5% op weekbasis.

De positiviteitsratio (het aantal positieve testen op het totale aantal afgenomen testen) bedraagt 5,4% en het reproductiegetal (het cijfer dat aangeeft aan hoeveel mensen een besmet persoon het virus doorgeeft) bedraagt momenteel 0,99.

(Fausto by Tagtik/Source: Sciensano, epistat.wiv-isp.be /Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren