Tagtik

Dit zijn de voordelen van een 'staycation'

30 June 2021 12:00 Staycation, we hebben dit woord al veel gehoord en gelezen de afgelopen maanden. Een echt Nederlands woord is er niet voor; vakantie en vrije tijd in eigen land en omgeving is misschien de beste omschrijving. Deze zomer zullen heel wat Vlamingen opnieuw gaan voor een staycation, en da's helemaal niet zo'n gek of saai idee!

Wateroverlast door onweersbuien

30 June 2021 09:00 Op verschillende locaties in Vlaanderen hebben hevige regenbuien dinsdagavond en in de nacht van dinsdag op woensdag voor wateroverlast gezorgd. Onder meer in Vlaams-Brabant en Limburg stonden verschillende straten blank. Zo werd in Herne, Sint-Genesius-Rode en Sint-Truiden het gemeentelijk rampenplan afgekondigd.

"Nagelbijten voor AstraZeneca-levering"

30 June 2021 08:00 Kan het toedienen van de tweede prik met AstraZeneca weldra in ons land voor iedereen vervroegd worden tot slechts acht weken na de eerste vaccinatie? Dat zal afhangen van de levering vaccins van AstraZeneca die België zal krijgen. Het zal vandaag pas duidelijk zijn hoeveel dosissen van het AstraZeneca-vaccin er aan ons land geleverd worden.