Tagtik

11 miljoen voor zwaarst getroffen slachtoffers overstromingen

Het Rode Kruis Vlaanderen en het Waalse Croix-Rouge de Belgique hebben bijna 40 miljoen euro ingezameld na de overstromingen die vooral het zuiden van België troffen in juli. Dat bedrag zal verdeeld worden onder de slachtoffers aan de hand van een actieplan dat voor de volgende acht maanden is opgesteld.

Het Rode Kruis heeft reeds 4,7 miljoen euro besteed aan eerste hulp, voedselhulp en onderdak. Het Rode Kruis wil nu 11 miljoen euro gaan verdelen over de getroffen mensen die in bijzonder moeilijke omstandigheden verkeren. Zo'n 10.000 mensen zouden in aanmerking komen voor de financiële hulp, die 650 euro per persoon bedraagt. Daar komt nog eens 195 euro per persoon die deel uitmaakt van het gezin bij.

De 11 miljoen euro wordt dus verdeeld over mensen die zwaar getroffen zijn door de overstromingen en in bijzonder precaire omstandigheden moeten overleven. Het gaat onder meer om mensen die een leefloon ontvangen, ingeschreven zijn bij het OCMW of in schuldbemiddeling zijn, maar ook diegenen die een invaliditeitsuitkering ontvangen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren