Tagtik

Lichte daling aantal besmettingen en hospitalisaties

Het aantal patiënten die in het ziekenhuis belanden na een besmetting met het coronavirus neemt licht af: volgens de recentste gegevens van het coronadashboard van Sciensano stijgt het aantal overlijdens wel met 50 procent.

Tussen 7 en 13 september werden per dag gemiddeld 59,7 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, een daling met -15% op weekbasis. Momenteel liggen er 702 coronapatiënten in het ziekenhuis (-3% op weekbasis), van wie 223 op een afdeling intensieve zorg (-6% op weekbasis). 115 van hen moeten worden beademd (+1% op weekbasis).

In de periode tussen 4 en 10 september stierven per dag gemiddeld 7,7 mensen aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus, een stijging met +50% ten opzichte van de week ervoor.

Tussen 4 en 10 september werden elke dag gemiddeld 1.948 nieuwe besmettingen gerapporteerd, een daling met -2% op weekbasis.

De positiviteitsratio (het aantal positieve testen op het totale aantal afgenomen testen) bedraagt 5,2% en het reproductiegetal (het cijfer dat aangeeft aan hoeveel mensen een besmet persoon het virus doorgeeft) bedraagt momenteel 0,89.

(Fausto by Tagtik/Source: Sciensano, epistat.wiv-isp.be /Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren